Big Brother en het te kleine Nederland

big-brother-1984-450x267Ik herinner mij in de jaren 80 een grote marketing fout van AAG groep. Het assurantiebedrijf liet via een brief aan alle klanten weten dat een bepaalde verzekering gewijzigd werd, tenzij de klant expliciet per brief reageerde. Nederland was te klein! Excuusbrieven, terugdraai-acties, het heeft ze wat gekost en daarna is dit soort grappenmakerij niet meer gezien. Sinds internet steeds meer ons dagelijks leven binnendringt en ongemerkt beïnvloedt, is dat weer usance. Bij Amerikaanse (internet)bedrijven wel te verstaan, uit het land waar ook de NSA in ons leven mag mee gluren. Bepaal zelf of jij als bewoner van het kleine Nederland je thuisvoelt bij wat Twitter ons nu voorschotelt.

Het ongemerkt gluren pas volledig in het beeld van Big Brother uit het boek 1984 van George Orwell. Mocht jij dat verhaal willen lezen en heb je geen problemen met Engels dan kun je het boek gratis downloaden bij Planetbook.

Hartgrondig k*t

Schijnbaar is Twitter een cruciale grens voorbij en heeft het extern geld nodig of is het bedrijf ongemerkt opgekocht door een andere club die geld wil vangen.

Met de laatste product- en beleidsupdates zullen de commerciële bedrijven op grond van twitter uitingen ons confronteren met advertenties. Niet dat het uniek is. Iedereen met een google account die op google.com ingelogd is, wordt door Google geconfronteerd met resultaten gebaseerd op surf- en zoekgedrag. Facebook doet hetzelfde en in feite nog geraffineerder. Ik klikte laatst op een advertentie link naar wat ik dacht een voetbalpagina op Facebook. Die verscheen ook, maar ik werd gelijk door gerouteerd naar een pornosite. Een toepasselijke eerste hartenkreet ontsnapte aan mijn mond: k*t.  Vanaf dat moment bevuilt die advertentie mijn facebook pagina. Een averechts effect voor commercie in mijn geval is dat ik erg goed ben in het negeren van advertenties banners. Nu heb ik dus een extra reden om niet te klikken.

Big Brother

Wat Twitter goed doet is het expliciet melden van de wijzigingen in hun beleid. Je krijgt de keuze om zelf e.e.a. te beïnvloeden. Het is wel zo dat “Bezint eer ge begint” hier niet van toepassing is. Je zit al op Twitter en je moet nu zelf actief handelen om je “af” te melden voor deze “diensten”. Twitter had lang het imago van een commercievrij social medium. Tweets die producten of diensten aanprijzen komen slechts onder je aandacht als je het betreffende twitteraccount volgt. Die tijd is voorbij … Op zondag 14 juli 2013 is het nieuwe beleid uitgedragen. Le Quatorze Juillet hoe symbolisch. Op die dag begon de Frans revolutie.

Mocht jij die mail over het hoofd hebben gezien, dan vind je hem alsnog onderstaand, integraal met bijbehorende links.

Twitter mededeling

De meest recente product- en beleidsupdates van Twitter

We zijn druk aan het werk geweest om Twitter nog leuker, gebruiksvriendelijker en veiliger te maken. Alleen al in de afgelopen twee maanden hebben we het volgende geïntroduceerd:
  • Vine voor Android: Vine is de beste manier om bewegende beelden te bekijken of te delen. Maak korte, interessante, herhalende video’s op een eenvoudige en leuke manier, en laat deze zien aan je vrienden en familie. Nu verkrijgbaar op Google Play (en voor de iPhone te verkrijgen in de App Store).
  • Updates voor de Windows Phone- en BlackBerry-apps: Profiteer van de nieuwste Twitter-functies en -functionaliteit, waarheen je ook gaat. Je vindt deze apps op onze downloadpagina voor mobiele apparaten.
We zijn nu klaar om een manier te testen die Twitter-advertenties nog nuttiger maakt voor onze gebruikers in de Verenigde Staten; we gaan gesponsorde inhoud weergeven van merken en bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn. Deze persoonlijke advertenties zijn gebaseerd op gegevens, zoals browsergerelateerde informatie (een browser-cookie-ID), die onze advertentiepartners met ons hebben gedeeld. Bekijk ons blogbericht hier voor meer informatie.
Terwijl we onze advertenties bruikbaarder willen maken, willen we gebruikers ook eenvoudige en zinvolle privacyopties geven. Verwijder het vinkje voor Uitgelichte inhoud in je accountinstellingen om Twitter je accountgegevens niet langer te laten koppelen aan informatie van haar advertentiepartners om zo persoonlijke advertenties te creëren. Dit is de enige plek op Twitter waar je deze functie hoeft uit te schakelen.
En omdat Twitter Do Not Track (DNT) ondersteunt, ontvangt Twitter geen browsergerelateerde informatie van onze advertentiepartners voor persoonlijke advertenties als je DNT hebt ingeschakeld in je browser.
We zijn voortdurend bezig met nieuwe updates, dus houd ons officiële Twitter-blog in de gaten of volg @twitter voor het laatste nieuws. Bezoek in de tussentijd ons Helpcentrum voor meer informatie over deze opties, en bekijk de kleine update in ons privacybeleid onder Third Parties (Externe partijen). Bedankt voor het gebruiken van Twitter!
Het Twitter Team
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

MAASSLUIS.NU

De schakel tussen u en het nieuws

Maassluise Boomridders

Het wakend oog voor een groen milieu

Anissa Joëlle Kome

If we only die once, I wanna die with you.

@Hadeke

Schrijfsels.

stichting Ongehoord

Poëzie podium voor aanstormend en aanslenterend talent

%d bloggers liken dit: